33/365 Spruitjes die wél te eten zijn

33/365 Spuitjes die wél te eten zijn

Omdat ik vanmiddag alweer naar Groningen wil eten we vanmiddag al warm eten. Een keer wat anders dan groente – vlees – aardappelen, nouja, soort van. Ik ben benieuwd hoe deze spruitjes – krieltjes – gehakt – spekjes – kruiden – wokschotel smaakt. Als het goed is zijn deze spruitjes wél te eten 🙂

Advertenties

2 gedachtes over “33/365 Spruitjes die wél te eten zijn

  1. personen: 150 gr. spekjes bakken en op een bord scheppen; 400 gr. kleine gehaktballetjes in het spekvet 3 min. rondom bruin bakken; 400 gr. gehalveerde spruitjes toevoegen en 5 min. meebakken; voeg 700 gr. kleine krieltjes toe en bak ze omscheppend 5 min. mee; schenk 200 ml. kippenbouillon er bij en stoof het gerecht nog 10 min. tot het gaar is; roer 150 ml slagroom en de spekjes er door heen en voeg peper naar smaak toe; strooi evt. 2 eetlepels fijngesneden peterselie over het gerecht. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.