WintereXpeditie Texel 2014

Toen ik bij de scouts zat werd er door de explorers gesproken over de beroemde en beruchte WintereXpeditie op Texel, de grote wandel- en fietstocht over Texel dat tussen kerst en oud & nieuw plaatsvindt. In 2012 heb ik zelf meegelopen en een mooie expeditie was het zeker! Gezien mijn passie en de goede band die de stam van mijn scoutinggroep met de stam van scouting Texel heeft, hadden we voor de WXP 2014 afgesproken dat ik zou gaan fotograferen. Afsluitend heeft een deel van scouting Joure samen met een deel van scouting Texel oud & nieuw gevierd. In mijn ogen een zeer geslaagde combinatie die zeker voor herhaling vatbaar is! Hieronder een compilatie van de WintereXpeditie.

_MG_1663 (Kopie)
De dag voor de WintereXpeditie werden de laatste voorbereidingen getroffen. Nog even snel werden een paar coördinaten opgezocht.
_MG_1703 (Kopie)
De boot met alle deelnemers komt de haven binnenvaren. Het weer was prachtig, dit in tegenstelling tot in de rest van Nederland. Daar sneeuwde het.
_MG_1832 (Kopie)
De wandeltocht ging niet alleen over asfaltwegen, maar ook zeker over onverhard gebied. Onderweg naar een nieuwe post moest deze groep een behoorlijk stuk door de duinen lopen.
_MG_1838 (Kopie)
Bij één van de posten moesten de groepen proberen om in spiegelbeeld binnen de lijntjes te tekenen. Hoe verder je was, hoe meer punten je kreeg.
_MG_1884 (Kopie)
De eerste dag stond in het teken van Oudhollandse spelletjes. Bij deze post moesten de groepen binnen een bepaald aantal seconden proberen de sjoelsteen door een zo hoog mogelijk gat te krijgen. Want hoe hoger het gat, hoe meer punten er tegenover stonden.
_MG_1963 (Kopie)
’s Avonds werd er in een oude bunker gegeten, lekker uit de wind en door de terraskachel ook nog redelijk warm.
_MG_2298 (Kopie)
Dag twee begon met mikado in het groot. Elke kleurencombinatie stond voor een bepaald aantal punten. Wanneer iemand een andere stok liet bewegen, telden alle verdiende punten niet meer en begon de puntentelling opnieuw.
_MG_2362 (Kopie)
Op deze post moesten de deelnemers een rodeo doen. Één persoon klom op de ‘stier’ en de anderen moesten aan de trouwen trekken.
_MG_2473 (Kopie)
Op deze post werd er met badeendjes geschoten.
_MG_2618 (Kopie)
Het avondeten bestond uit het zelf bakken van pannenkoeken. Natuurlijk mocht een poedersuikergevecht niet ontbreken.
_MG_2693 (Kopie)
De groepsfoto!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.