Croissants Parisiens – De grote larousse gastronomique

De tentamens zitten erop en dus heb ik eindelijk weer wat tijd om te kokkerellen. Vandaag heb ik Parijse Croissants gemaakt, het recept komt uit mijn lievelingskookboek de Grote Larousse Gastronomique. Met wat gezoek op YouTube heb ik een goede handleiding kunnen vinden voor het verwerken van de boter in het deeg, aangezien dat pas later moest. Bij dit recept komt het met name neer op rijzen, rijzen en nog eens rijzen :’) Daardoor ben ik van 12 tot 18u bezig geweest met het maken ervan. Ze smaken heerlijk, maar zijn nog verre van perfect (niet krokant genoeg, van binnen niet luchtig genoeg), dus ik ga ‘m nog vaak oefenen 🙂

collage croissants parisiens (Kopie)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.